Cross te Hulshout op 3 januari 2010

03.01.2010 - Liefst 11 Esakers liepen mee op de CrossCup in Hulshout dat op dezelfde dag viel als het PK indoor.

Ondanks het feit dat het weer redelijk wat gesneeuwd had beslisten we toch om er naar toe te rijden en deel te gaan nemen.Tessa mocht als eerste het besneeuwde veld induiken. Het parcours was best eng met een paar steile gladde hellinkjes. Toch snelde ze naar een knappe 16e plaats. Daarna was het de beurt aan Cordule die bij benjamins van 2001 startte. Ze kwam aan als 28e. Na de cross keek ze een beetje beteuterd, maar 28e worden in een grote CrossCup-wedstrijd is helemaal niet slecht. Bij de benjamin jongens eindigde Robbe na een heel sterk gelopen wedstrijd door de sneeuw ook 16e. Lore deed het met een 17e plek bij de pupillen van 2000 een plaatsje minder goed dan haar broer, maar zij moesten, ondanks het feit dat ze dezelfde afstand als de benjamins liepen, toch een stevige helling meer beklimmen. Bij de pupillen 99 jaar finishte Kim als 20e vlak voor Sille die 10 seconden later over de finish kwam als 27e in een heel sterk bezet deelnemersveld. Hicham was de enige mannelijke pupil van Esak en ging voor de eerste maal mee crossen. De eerste helling werd hem echter al bijna fataal. Hij geraakte niet boven en schoof door de sneeuw en het ijs telkens terug naar beneden waardoor hij heel wat plaatsen verloor. Toch beeindigde hij zijn cross nog als 29e. Een mooie prestatie voor een eerste cross en dan nog op een crosscup. Er deden geen miniemen en cadetten mee in Hulshout, want die zaten allemaal op het PK in Gent. Maar er waren wel twee scholieren: Lander en Mattias. Deze keer was Lander(29e) iets beter dan Mattias(35e). Hoewel ze in de eerste ronde steeds dicht bijelkaar liepen kon Lander in de tweede ronde een stuk uitlopen op Mattias en hem zo voor blijven. Na hun cross gingen ze allebei broederlijk naast elkaar in de kantine naar het veldrijden kijken in plaats van te supporteren voor Els. Maar zelfs zonder de aanmoedigingen van Lander en Mattias kon Els winnen bij de masters. Terwijl de organisatoren het parcours al aan het afbreken waren liep Alex zijn wedstrijd bij de masters. Hij finishte als 85e op 120 deelnemers.