Kleine maar mooie delegatie op het BK cross te Oostende.

14.03.2010 - Vandaag, 14 februari, ging het BK veldlopen door in Oostende. Sebbe Franken behaalde de enige podiumplaats voor Esak. Hij werd tweede bij de eerste jaars cadetten heren.

Het doorgaans zware parkoers lag er ditmaal heel hard en droog bij waardoor we dit jaar een snelle omloop voorgeschoteld kregen. Hanneke Driesen eindigde 19e bij de tweedejaars pupillen meisjes (103 starters). Bij de eerstejaars miniemen dames eindigde Marie in de top 10 met een mooie 9e plaats (84 starters). Floor pakte dit jaar net naast het podium en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats (78 starters). De tittelverdedigster kwam jammer genoeg slechts 1 seconde tekort. Bij de jongste cadetten heren vonden we Sebbe en Manuel. Sebbe die direct goed mee startte, kon heel de wedstrijd mee met de kop en kon zijn 2e plaats van vorig jaar bevestigen. Ook dit jaar stond hij met de zilveren medaille op het podium. Manuel had het in de start iets moeilijker, maar schoof snel heel wat plaatsen op. Een prachtige 8e plaats was het eindresultaat. Ook voor hem was dit een bevestiging van vorig jaar en een mooie afsluiter van zijn winterseizoen. Bij de scholieren jongens vonden we Niels en Lander. Niels eindigde 51e in zijn eerste deelname aan een BK. Lander eindigde 60e. De wedstrijd ging heel hard van start en beide heren waren goed mee gestart en liepen hun eigen wedstrijd. Els startte ook dit jaar mee bij de seniores, maar moest in de laatste ronde jammer genoeg met een verrekking opgeven. Hopelijk gooit dit geen roet in het eten voor het BK masters van volgende week, maar daarvoor zullen we nog even moeten wachten. Evy die na een hele winter kwetsuren stilaan terug begonnen is, liep heel de wedstrijd zowat half koers en eindigde 28e. In de laatset wedstrijd van de dag, de korte cross, vonden we drie Esakers tussen de 220 starters. Ben die rustig startte eindigde uiteindelijk toch 154e. Alex eindigde op de 189e plaats voor Pieter 't Hart die met zijn 197e plaats nog net bij de eerste 200 eindigde. Zoals je kan zien een hele kleine delegatie van Esak dit jaar op de cross, maar toch met een mooi podiumplaats als resultaat.