ESAK twee keer goud op PK cross te Booischot

06.02.2011 - De 19-koppige delegatie van ESAK is met twee gouden medailles teruggekeerd van het PK veldlopen in Booischot. In iedere categorie, met uitzondering van de scholieren, had onze club minstens een atleet ingeschreven.

Bij de benjamin meisjes haalde Tessa een mooie 11de plaats. Ze strandde maar op 6 seconden van de top vijf. Bij de benjamin jongens 03-04 finishte Warre 18 de op 51 deelnemers. Zijn broer Bert viel met een vierde plaats net naast het podium bij de benjamins'02. Hij eindigde vlak achter de derde en ruim voor de vijfde. Cordulle was niet zo goed gestart bij de pupillen 01. Ze haalde de 35ste plaats. Bij de pupillen 00 werd Lora knap 19de op 51 deelneemsters. Kim Nijssen was de enige miniem van ESAK die deelnam, maar ze deed het heel goed. Met een 17 de plaats eindigde ze bij de eerste helft. Zus Fiona startte bij de cadetten. Ze deed het één plaatsje minder goed, want na 2140 meter crossen, kwam ze als 18de van haar jaar over de finish. Manuel was de beste bij de cadetten. Dankzij een supersnelle laatste 300m won hij met 7 seconden voorsprong op de tweede. Dat belooft voor het BK! Er waren dit jaar geen ESAK-scholieren, maar bij de juniores, seniores en masters waren we wel goed vertegenwoordigd. Els zorgde bij de masters W40 voor de tweede titel voor ESAK. Nadat ze heel de wedstrijd de forcing voerde, werd ze helemaal op het einde nog voorbijgestoken door twee juniores. Maar ze was wel met grote voorsprong de eerste master. Annick liep ook mee bij de masters en beëindigde haar cross als 39ste. Bij de seniores finishte Evy achtste en Marijke werd 13de in haar allereerste provinciaal kampioenschap cross. Bij de juniores heren behaalde Niels een zeer knappe 12de plaats nadat hij de dag ervoor nog mee had gelopen bij de vriendenclubs. Hij was de vierde junior van het jaar 1993. Lander werd 22ste. Mattias liep niet mee bij de juniores, maar koos voor de korte cross. Hij finishte 32ste zeven plaatsjes achter Ben die als 25ste de finish bereikte. Guy en Jan startten in de lange cross bij de seniores. Guy snelde met een gemiddelde van 15,6km per uur naar de 31ste plaats. Jan volgde even later als 35ste. Alex kwam als laatste in actie. In de masterswedstrijd M35, M40 en M45 finishte Alex, die 47 jaar is, als 48ste in totaal op 83 lopers.