457 crossers op ESAK-veldloop

27.02.2011 - Met 457 deelnemers was de 12 de editie van de Veldloop der Noorderkempen na het PK van 2008 één van de beste edities. Ondanks het feit dat we moesten concurreren met de CrossCup van Dour en vijf regionale crossen vonden lopers van over heel Vlaanderen, de weg naar Essen.

32 Esak’ers hebben hun cross tot een goed einde gebracht. Bert Van Loenhout zorgde bij de benjamins ’02 meteen voor de eerste overwinning. Bij de pupillen en miniemen haalden er geen enkele ESAK’er het podium. Maar bij de cadetten kon het niet mislopen. Er kwam een duel tussen Sebbe en Manuel. Manuel kon in eerdere crossen Sebbe al een paar keer kloppen. Maar nu was de loper uit Kalmthout duidelijk de sterkste. Op het einde van de eerste van twee ronden, liep hij Manuel eraf. Uiteindelijk won Sebbe met 20 seconden voorsprong op Mannuel. Hannes Geentjens, vorig jaar nog vijfde op het BK, werd derde op 17 seconden van Manuel. Dat zegt veel over het niveau van onze twee cadetten. De kans is groot dat er medailles uit de bus komen over twee weken in Oostende. Niels haalde na 6km crossen met vier passages over de berg, een knappe derde plaats bij de juniores. Onze club veroverde iets minder podiumplaatsen dan de voorbij jaren. Maar we kunnen wel nog drie vierde plaatsen voorleggen. Bij de scholieren meisjes die met 12 aan de start kwamen, liep Babette naar een knappe vierde plaats. Juniores Evy en Lander finishten vierde. Lander bleef zelfs Wonne voor, maar die had de nacht voordien wel een trouwfeest achter de rug. Els startte voor één keer niet in Essen omdat ze in Dour haar CrossCup-klassement moest verdedigen. Dour moet verplicht gelopen worden bij de masters. In totaal namen er 457 crossers deel. Er is ook goed nieuws voor de volgende jaren. Hoewel het domein verkocht wordt, zullen we er nog zonder problemen onze mooiste ESAK-organisatie kunnen blijven inrichten. De volledige uitslag kan je <a href="http://www.2910essen.net/esak/Uitslag27022011.pdf">hier</a> terugvinden:Weldra een heel uitgebreide fotoreportage op onze site waar heel veel van de deelnemende atleten op terug te vinden zullen zijn.