Kleine ESAK-delegatie schittert op BK cross

14.03.2011 - Slechts 9 atleten daagden dit jaar op in Stene op het BK veldlopen dat traditioneel het veldloopseizoen afsluit. Onder hen wel Sebbe, die Belgisch kampioen werd bij de cadetten. Proficiat Sebbe!

Cordulle en Lore waren heel vroeg opgestaan om als eerste ESAK’ers voor de laatste keer deze winter het veld in te duiken. Cordulle sloot haar seizoen af met een 72ste plaats op 98 starters. Bij de pupillen van het jaar 00 werd Lore 75ste nop 108 deelnemers. Daarna was het wachten tot de tweedejaarscadetten vooraleer er weer ESAK’ers in actie kwamen. Maar dat loonde de moeite! Sebbe liep heel de race mee vooraan. Na een superspannende spurt (heel de laatste rechte lijn zij aan zij) vloerde hij Kobe Schoofs. Een schitterende revanche, want vorig jaar won Kobe Schoofs vlak voor Sebbe. Manuel liep heel de race rond de vijfde à zesde positie. Maar op het einde kon hij nog enkele lopers inhalen. Hij finishte vierde, op 2 secondjes van de Waalse atleet die derde werd en op 15 seconden van Belgisch kampioen Sebbe. Voor Manuel was het nog maar de eerste cross van de winter waarop hij niet op het podium stond. Beide atleten eindigen zo een schitterend crossseizoen in schoonheid. Els eindigde weer eens in de top 20 in een heel sterk bezette vrouwenwedstrijd. Ze kon in de laatste ronde nog heel wat loopsters inhalen en finishte 19de. Haar dochter Britt werd 23ste bij haar debuut bij de seniores. Lander belandde bij de juniores op de 64ste plaats. Guy, Ben en Alex traden aan in de korte cross. Guy haalde daarin met een 83ste plaats de top 100, Ben kwam als 120ste over de meet en Alex werd 166ste. Het was zeker niet de allergrootste delegatie van onze club op het BK cross. Dat moet de volgende jaren beter kunnen!