2 medailles op het PK jeugd te Lier

25.06.2011 - Tijdens deze druiligere dag met heel wat regen werd in Lier het provinciale kampioenschap voor de de jeugd gehouden. Lore kwam naar huis met een gouden en bronzen medaille.

Slechts 7 Esakers waren dit jaar ingeschreven, maar ze presteerden heel mooi met twee podiumplaatsen en enkele bijna podiumplaatsen tot gevolg.Tessa was onze enige benjamin dame van de partij. Bij het verspringen behaalde ze met haar sprong van 3m16 een mooie 9e plaats. Bij het hoogspringen ging ze over 1m05 en belandde daarmee net naast het podium op een vierde stek. Ook bij de benjamins was door de blessure van Robbe maar één Esaker van de partij. Zijn naam Bert!. Bert gooide zijn hockeybal 24 meter en 40 centimeter ver weg en liep zijn beste 600 van het seizoen. In een heel snelle wedstrijd kwam hij in 2.04.77 over de meet. Ook hij strandde hiermee op een vijfde plaats. Onze pupillen dames waren ook op het PK het best vertegenwoordigd, met drie atletes. Cordulle liep voor het eerst een hordewedstrijd en dit in een mooie 14.28. Ook in het verspringen wist zij haar eigen PR te verbreken met een sprong van 3m26. Lora verscheen aan het kogelstoten en het hoogspringen. Met een worp van 6m33 met de kogel behaalde zij een 17e plaats en in het hoogspringen ging ze weer vlot over 1m20. 1m25 lukte niet en daar zal het regenachtige weer en de gladde piste zeker een grote rol in gespeeld hebben. Lore ten slotte wist velen te verbazen met haar twee prachtige prestaties. In haar derde beurt met de kogel verbrak zij haar eigen PR met maar liefst 60 cm naar 7m78. Hiermee kwam zij virtueel aan de leiding. Twee atleten wisten haar in die laatste ronde nog te kloppen, maar een mooie derde plaats en de bronzen medaille waren de beloning. Ook het discuswerpen vlotte heel goed voor haar. Nadat ze in haar eerste beurt haar persoonlijke record reeds verscherpte wist ze in de laatste ronde iedereen te kloppen door 19m19 te gooien. Prompt schoot zij aan de leiding. Het bleef de rest van de wedstrijd wel heel spannend, maar geen andere atlete kon haar prestatie evenaren en Lore werd Provinciale kampioen bij het discuswerpen, mocht de gouden medaille en het Antwerps schildje in ontvangst nemen, en verbeterde haar eigen PR met maar liefst 3 meter en 99 centimeter. Bij de miniemen dames waren er ook twee atletes van de partij. Sille begon met hoogspringen en wist ondanks de heel gladde ondergrond en de miezerige regen toch 1m15 te springen. Bij het speerwerpen bracht zij haar eigen record naar 12m25. Kim kon zich in het speerwerpen naar een 7e plaats werpen met een worp van 17m67. Bij het verspringen echter wou het jammer genoeg allemaal niet zo goed lukken. De afstoot was steeds te ver voor de plank en 3m41 was het resultaat.Het was een toffe dag vol met mooie prestaties, maar uitermate slecht weer. Op naar het volgende kampioenschap voor de jeugd: het PK meerkampen volgende week zaterdag in Herentals.