Pk veldloop groot succus voor Esak.

05.02.2012 - Kleine Esakdelegatie maar prachtige prestaties te Kessel. 11 lopers hadden het ervoor over om de koude te trotseren en te vechten voor hun plaats op het provinciaal kampioenschap veldlopen.

Siberische temperaturen, harde en oneffen ondergronden maakte het lopen behoorlijk moeilijk. Maar een doorgewinterde veldloper laat zich hierdoor niet afschrikken!In de voormiddag mochten de jeugdlopers aangemoedigd door enkele zonnestraaltjes van start gaan.Tweede jaars benjamin Warre beet de spits af en startte als eerste bij de benjamins jongens. Goed gewapend tegen de koude nestelde hij zich tussen de andere atleten. Gestaag rukte hij op naar een verdienstelijke 12de plaats. (39dlns)Cordulle liep bij de tweedejaars pupillen lang in 16de positie. Jammer genoeg liet ze zich in de laatste meters nog verrassen door een drietal atleten en werd het een 19de plaats. (37 dlns)Bert kon door een slechte start zijn kansen niet naar behoren verdedigen. Zijn concurrenten hadden het hazenpad al genomen maar toch liet hij zijn oren niet hangen. Hij vocht terug en eindigde toch nog op een mooie 10de plaats.(44dlns)Lora die nogmaals liet zien dat ze het langere werk wel aankan wist een prachtige 15de plaats binnen te halen (46)In de namiddag nam de zon afscheid van de atleten maar dit deerde (sommige) toch niet.Manuel mocht hier als eerste vertrekken. Tussen de tweedejaars atleten speelde hij geen verstoppertje en maakte mee de wedstrijd. Een knappe 3de plaats wist hij uit zijn mouw te schudden. Als eerste jaars bereikte hij als eerste de eindstreep. Het eerste goud was binnen. Als favoriete wist Els haar rol mooi te spelen tussen de overige masters en juniors. Vanaf het startschot ging ze resoluut aan de leiding. Ze bouwde een mooie voorsprong op. Het tweede goud was binnen. (39dlns)Bij de seniors dames (23dlns) stonden ditmaal 3 esakatleten aan de start, dit is waarschijnlijk nog nooit gebeurd binnen Esak. Britt die van meet af aan het tempo bepaalde, moest enkel een Olse atlete op sleeptouw nemen. Maar bij het ingaan van de laatste ronde was ook haar bobijntje af. Britt liep nog uit. Het derde goud was binnen.Evy die vanaf haar zevende jaar bijna geen enkele pk veldlopen heeft overgeslagen was ook ditmaal goed vertrokken. Misschien deden het weinig aantal wedstrijden dit jaar haar de das om maar niet te min haalde ze een mooie 14de plaats.Kersverse veldloopster Ellen kon in haar eerste pk veldlopen een mooie 22ste plaats laten noteren.Bij de masters mannen -50 liepen Alex en Koen hun wedstrijd. Beide vonden in het deelnemersveld (72) een evenwaardige concurrent zodat het ook voor hen een tot op de meet uitgevochte wedstrijd werd. Alex verloor zijn spurt en werd naar de 49ste plaats verwezen. Koen wist de laatste ronde zijn concurrent af te schudden en kon er zelfs nog eentje inhalen. Voor hem een 68ste plaats in een geslaagd eerste pk.