Crossen in Mechelen!

14.11.2012 - Op 11 november waren de Essense veldlopers terug te vinden op de cross in Mechelen.

Nova Peetoom was de eerste atlete die aan de start verscheen en in haar 875 meter lange wedstrijd streed zij voor elk plaatsje. Zij eindigde als 31e. Tessa liep een dijk van een wedstrijd. Vanaf het begin nestelde zij zich mee in de voorste gelederen en na 1185 meter kwam zij als 9e over e streep. Bij de eerste jaars miniemen dames verschenen Cordulle en Kaat aan de start. Kaat liep een regelmatige wedstrijd en eindigde als 39e. Cordulle schoof tijdens de wedstrijd steeds meer plaatsen op naar voor en eindigde zo uiteindelijk op een 18e plaats. Bij de tweede jaars miniemen dames stond Lore aan de start die luid aangemoedigd werd door haar gekwetste clubgenootje Lora een mooie en regelmatige wedstrijd liep met een 39e plaats als gevolg. Bij de jongens verscheen Warre aan de start bij de pupillen heren. Ne een sterke start en een mooi ingedeelde wedstrijd eindigde hij als14e. Ook Nelson was van de partij en hij liep een dijk van een wedstrijd. Op de bergjes kon hij steeds wat afstand nemen van de lopers in zijn buurt, maar die kwamen steeds terug op de vlakke stukken. Uiteindelijk werd hij knap 29e.Juniores, masters en seniores vrouwen liepen samen in één wedstrijd. Els trok in Mechelen de goede lijn van de CrossCup van Mol door. In het begin van de race ging ze zelfs mee met de beste seniores. Daarna streed ze met Anja Peeters voor de plaats van eerste master. Els finishte uiteindelijk vlak achter haar en werd zo tweede master, maar was wel vijfde in totaal. En dat in een heel sterk bezette wedstrijd. Evy kwam over de finish als elfde seniore en Marijke werd 22 ste. Bij de seniores mannen liepen Bart en Guy mee. Bart haalde de 14de plaats en Guy werd 11 seconden na Bart 17 de.