BK veldlopen te Oostende!

11.03.2013 - Cordulle Vanthillo (minieme) Manuel (scholier) Evy (korte cross), Bart (korte cross) en Guy (lange cross) kwamen zondag in actie op het BK veldlopen in Oostende. Ze moesten op het loodzware parcours in de ondergelopen polder kniehoge ijsplassen, modder en enkele serieuze kuitenbijters trotseren. Maar ze brachten het er alle vijf goed vanaf.

Cordulle finishte als 64ste in haar veldloop waarin liefst 100 miniemen aan de start stonden. Vooraf wilde Lore ook deelnemen, maar helaas moest zij thuisblijven door ziekte. Manuel liep een zeer moedige wedstrijden bij de tweedejaarsscholieren. In het begin probeerde hij aan te pikken bij de kopgroep, maar hij moest de koplopers langzaam laten lopen. Intussen hield hij wel sterk stand en uiteindelijk finishte hij als achtste. Na zijn drie opeenvolgende vierdeplaatsen haalde hij nu opnieuw de top tien. Guy was de tweede ESAK’er die in actie kwam. Hij werd in zijn wedstrijd net gedubbeld door de beste Belgen en werd dus uit wedstrijd genomen net voor hij aan zijn laatste ronde wilde beginnen. De 81 ste plaats was zijn resultaat. Evy liep een sterke wedstrijd. Ze behaalde de 29ste plaats op 100 deelnemers (waarvan er maar 90 de eindmeet haalden). Bart mocht als laatste ESAK’er het modderveld induiken en finishte als 77ste in zijn korte cross.