287 deelnemers op de 24e editie van de 10 mijl van Essen.

17.11.2013 - De laatste editie van de 10 mijl van Essen op het parcours in Horendonk werd een topeditie met twee lopers uit Essen op het hoogste podiumtrapje in de 10 mijl. Frederik Sleutel won de race bij de mannen en Els van Hooydonck was opnieuw de beste bij de vrouwen.

rederik Sleutel muisde er al vrij snel vanonder in de 16,09km lange race. De architect uit Essen-Wildert liep van start tot finish op kop en won de wedstrijd na 56’48. De voorbije jaren haalde hij vaker knappe ereplaatsen in de Tien Mijl. In 2008 werd de triatleet overigens nog 88ste in de Iron Man van Hawaï. Bij de vrouwen stond er opnieuw geen maat op Els Van Hooydonck. De loopster uit Essen-Hoek finishte na 1u03’02 als eerste vrouw en als vijftiende in totaal. En dat nadat ze s’ochtends al een veldloop had gewonnen! Evy Hens werd tweede en Karinne Van Hooydonck, de zus van Els, mocht als derde mee op het podium. In de 10km gingen de zegebloemen naar de 17-jarige Manuel De Backer. Hij had 33’58 nodig voor zijn wedstrijd. Zijn clubgenoot van bij ESAK Thijs Vissers (36’42) haalde de tweede plaats en Kath Suykerbuyck (48’30) kwam over de eindstreep als eerste vrouw. Niels Goderis en IG Schouw De Wit wonnen de 5km. Ook de jongere atleten konden zich uitleven in de 1km lange kinderloop en in de 300m lange kabouterloop. De 24ste editie van de Tien Mijl van Essen kende een zeer mooie opkomst van 287 lopers. Iedere deelnemer ging met een mooi aandenken naar huis. Helaas werd er tijdens de wedstrijd één loper onwel. Gelukkig waren de hulpdiensten tijdig ter plaatse zodat de persoon snel de nodige hulp kon krijgen en er terug bovenop zal komen. De 25ste jubileumeditie zal niet meer plaatsvinden in Essen-Horendonk in november. Voortaan verhuist de 10 Mijl naar Paaszaterdag en wordt de race gelopen door de straten in het centrum van Essen. Dus afspraak op 19 april in Essen-Centrum voor onze 25ste Tien Mijl in een vernieuwd Paaskleedje! De uitslag is <a href=http://www.2910essen.net/esak/mijlfotos/Uitslag10mijl2013.pdf>hier</a> terug te vinden.In ons fotoalbum, vind je massa's foto's van de lopers. Jammer genoeg zal niet iedereen op de foto staan omdat er af en toe wel eens een foto mislukt is, maar heel veel lopers zullen zich wel terugvinden.