Druk atletiekweekend met mooie resultaten.

03.01.2015 - Het eerste weekend van het jaar waren de Esak atleten druk in de weer op tal van wedstrijden. Britt, Lore, Soo, Nelson en Filip waren te vinden op het PK indoor in Gent op zaterdag. Cordulle, Britt, Els, Alex en Guy vonden we op zaterdag terug op het veldloopparkoers van Looise en op zondag stonden Nelson, Mauro, Alan, Evelien, Nies, Eline, Merijn, Marijke, Thijs, Ilona en Manuel aan de start van een van de wedstrijden van de Pagnevaartcross in Oudenbosch.

Op het PK in Gent behaalde onze cadette Britt een gouden medaille en provinciale tittel bij het hoogspringen en hinkstapspringen. Een pracht van een prestatie!Tijdens de avondveldloop in Tessenderlo werd Cordulle bij de cadetten dames 13e, Alex 25e bij de masters en Guy 31e in de lange cross bij de senioren. Moeder en dochter Els en Britt wisten beide beslag te leggen op de eerste plaats. Britt won bij de seniores dames en Els die 8 seconden na Britt over de aankomst liep werd in de wedstrijd tweede, maar was de eerste master.Ook op zondag in Nederland presteerden onze atleten meer dan behoorlijk. Nelson nog niet helemaal bekomen van zijn 400 meter op het PK de dag voordien liep zich heel mooi in de kijker op het zware parkoers en werd knap 3e. Bij de miniemen starten Mauro en Alan en eindigden respectievelijk op de 13e en 16e plaats na een heel sterke wedstrijd door de modder. Onze twee kangoeroe meisjes Nies en Eline waren klaar voor hun eerste wedstrijd. Vol spanning stonden ze aan de start en snelden voorwaarts toen het startschot gegeven was. Eline eindigde na 660 meter als 3e en Nies als 5e. Onze pupil Evelin liep een dijk van een wedstrijd. Ze startte goed mee, maar wist meter na meter nog heel wat plaatsen goed te maken en eindigde uiteindelijk op een mooie 10e plaats waarbij ze nog 20 atletes achter zich liet. Ook Merijn liep een knappe wedstrijd. Een beetje ingesloten bij de start moest hij goed aanpoten, maar dat leverde hem een 6e plaats op met nog 19 atleten achter hem. Bij de oudere atleten starten Ilona en Marijke bij de dames. Ilona moest echter opgeven na een zware valpartij in de modder en Marijke liep een van haar beste wedstrijden. Ze eindigde als 4e seniore dame. Thijs ging bij de junioren aan de haal met een knap verdiende derde plaats en Manuel liep dit maal bij de senioren mee. Hij eindigde knap 2e na 10 Km.