Manuel wint cross op Belgisch kampioenschap!

15.03.2015 - Op het BK cross in Wachtebeke gaf onze junior Manuel al zijn leeftijdsgenoten het nakijken.

Nochtans verwachtte hij vooraf niet veel van zijn veldloop. Maar hij liep een sterke en slimme wedstrijd. Na een rustige startronde in circa zesde positie rukte de nummer drie van vorig jaar rustig op naar de kop van de wedstrijd. In de laatste ronde liep hij zelfs nog 13 seconden weg bij titelverdediger en topfavoriet Maarten Kersten. Omdat hij de Nederlandse identiteit heeft, komt onze Essense junior niet in aanmerking voor de Belgische driekleur. Aangezien Manuel op het NK cross tweede eindigde, kan hij wel met recht en rede stellen dat hij de op één na beste crosser van de Lage Landen is in zijn leeftijdscategorie....Als sinds de pupillen eindigt onze 18-jarige afstandsloper steevast in het buurt van het podium op het nationale kampioenschap cross. Maar Manuel was uiteraard niet de enige ESAK'ers die zijn opwachting maakte in Wachtebeke. Zijn maatje, eerstejaars Thijs, finishte als 46ste. Niet slecht. Ondergetekende deed het in zijn juniorestijd niet beter op het BK cross. Hoofdleverancier van de groene ESAK-armada was de familie Vanthillo: met vier gezinsleden present. Cadette Cordulle werd knap 48ste in haar leeftijdscategorie. Grote zus Britt was zeer tevreden met haar 15de plaats in totaal bij de seniores. Waarmee ze 14de Belgische was. Net als Manuel liep ze een progressieve wedstrijd: rustig starten en daarna gaandeweg opschuiven. Moeder Els finishte 29ste in dezelfde race. Maar zij liep met de handrem op. Volgend weekend wil ze nog namelijk nog eens uitpakken op het BK cross voor masters. Vader Alex liep naar goede jaarlijkse gewoonte mee in de druk bezette korte cross. 182 ste was zijn resultaat. Ook Niels koos voor de korte veldloop die hem heel goed lijkt te liggen de laatste tijd. Hij bereikte de finishlijn als 82ste. Ben moest helaas forfait geven vanwege een voetblessure. Veel scheelde het niet of Bart was per ongeluk gestart in de korte cross in plaats van de lange. Door zijn drukke werkbezigheden had hij zich bijna vergist van wedstrijd... Gelukkig stuurde Niels hem nog terug. Bart had zich wel vergist van borstnummer, want hij had per ongeluk het nummer dat bestemd was zijn broer Ben opgespeld. Net als vorig jaar finishte hij 41ste in de lange cross. Door het probleem met zijn borstnummer, verscheen dat aanvankelijk niet in de uitslag. Gelukkig konden de mensen van het secretariaat de vergissing nog corrigeren. Evy mocht letterlijk het BK afsluiten, want zij liep mee in de laatste wedstrijd van de dag, de korte cross bij de vrouwen. En ze deed dat in stijl. In de supersterk bezette race strandde ze na 2200m crossen op plaats 46. Voor velen was dit BK tussen 2500 deelnemers en 10,000 supporters in een supermooi decor, een schitterend einde van een mooi veldloopseizoen. Alleen masters Els en Alex binden volgend weekend nog één keer hun crossspikes aan voor het BK masters in Beernem.