Topeditie met mooie opkomst op de meeting en het PK 10.000m

14.07.2024 - Liefst 103 atleten vonden zaterdag de weg naar de Snoepzakkenmeeting en het open PK 10.000m. Het werd op alle vlakken een geslaagde meeting.

Na enkele jeugdwedstrijden kwamen de cadetten, scholieren, juniores, seniores en masters nog eens aan hun trekken op onze jaarlijkse Snoepzakkenmeeting. De opkomst lag met 103 deelnemers beduidend hoger dan de voorbije jaren. Opmerkelijk: de laatste dagen voor het afsluiten van de inschrijvingen kwamen er nog heel veel atleten bij. Ook erg veel ESAK'ers speldden een wedstrijdnummer op. 31 om precies te zijn. Het bleek een gouden zet om het PK 10.000m in te richten, want het werd een erg mooie wedstrijd. Bij de mannen stonden er 27 atleten opgelijnd voor de 25 rondjes. Wuustwezelnaar Hans Van Den Heuvel ging met de zege aan de haal in 32'55"71. Bij de vrouwen triomfeerde Sofie Geerts in 40'28"88. Er namen opvallend veel masters deel aan de 10.000m en ook op de horden (aangepaste hoogtes voor masters) zagen we veel 'veteranen'. De meerkampers konden ook hun hartje ophalen. Veel meerkampers stelden een programma samen met een werpproef, een springproef en een loopnummer. De stevige wind speelde de atleten wat parten. In het begin van de meeting was er wat gedruppel, maar al bij al hadden we niet te klagen over het weer. Al hadden de spurters wel reden tot mopperen vanwege de tegenwind en de voor spurters vrij koude temperatuur. Maar voor de deelnemers aan de 10.000m was de temperatuur dan weer ideaal. Iedereen kreeg een welverdiende snoepzak mee naar huis en enkele lokale ESAK-masters mochten zelfs een provinciaal schildje in ontvangst nemen.

Bekijk ook de mooie fotoreportage van onze huisfotograaf Harrie Gielen in het fotoalbum op onze website. Heel veel mooie en leuke actiefoto's van alle atleten, de supporters en onze geweldige medewerkers.

Intussen is de zomer al vrij ver gevorderd. Maar met nog het PK aflossingen en ESAK BBQ (24/08), de B-finale van de BVV pupillen en miniemen (21/09) de AAS-finales (22/09 en 29/09) en de European Team Challenge (05/10) staat er nog heel wat moois op de planning.


Topeditie met mooie opkomst op de meeting en het PK 10.000m