BVV B-finale

23.09.2024 - Onze pupillen en miniemen hebben zaterdag in Aalst in de B-finale van de jeugdinterclub een fantastische derde stek bemachtigd. Een zalige afsluiter van een supergeslaagd Beker van Vlaanderen-jaar voor ESAK.

Vorig jaar realiseerden de pupillen en miniemen nog een superstunt door zesde te eindigen in de A-finale van de Beker van Vlaanderen in Oordegem. Een unicum in de clubgeschiedenis. Zaterdag mocht onze sterke generatie pupillen en miniemen aan de bak in Aalst voor de B-finale. En opnieuw overtroffen ze de stoutste verwachtingen! Een podiumplaats was onverhoopt. De voltallige ESAK-delegatie maakte er een sfeervolle middag van. Dankzij het mooie, atletiekvriendelijke weer, vielen er talloze persoonlijke records uit de bus. Check zeker de resultaten op Atletiek.nu. Tot het einde bleef het een razend spannende strijd om de derde plaats. Maar de ESAK'ers sprokkelden uiteindelijk 223.5 punten en wisten zo nipt ABES (221.5 punten) af te houden in de strijd om het laatste podiumplekje. De aanwezige atleten (en begeleiders) beleefden alweer een mooie interclubdag die ze zich nog lang zullen herinneren.

Onze atletiekclub kende een ongekend sterk jaar in de Beker van Vlaanderen! Er was de promotie van de alle categorieën-ploeg op de eigen piste in Essen. Ook onze masters promoveerden dankzij een straffe tweede plaats. De cadetten en scholieren kregen ook een ploeg op de been. Ze deden het uitstekend (en ze krijgen volgend jaar versterking van een aantal sterke miniemen). Onze jongste ploeg zorgde voor een schitterende afsluiter.

Het was het weekend van de jeugd, want op zondag was er de AAS-finale van de kangoeroes en benjamins in Brasschaat. Een toffe, vlot verlopen atletiekochtend in opnieuw uitstekend weer. Met als apotheose de prijsuitreiking op het middenterrein.

De komende weken blijven de jeugdatleten centraal staan met onder meer nog de AAS-finale voor pupillen en miniemen (29/09), de scholenveldloop (02/10) en de ETC (05/10). Maar op die laatste wedstrijd zijn uiteraard ook de oudere atleten welkom.


BVV B-finale